dinsdag 18 oktober 2011

Wit brood en fruittaart

Deze hadden jullie nog te goed van een paar weken geleden. Het heeft gesmaakt ;-)

Alle ingredienten voor het brood lagen al klaar dus enkel mengen, opbollen en dan steken we alles onder de lakens (doek + plastiek) :

even piepen, het ziet er goed uit


ingredienten voor de taartdeeg (fruittaart)


alles mengen met het machine (suiker als laatste) maar niet zolang als voor brood (deeg mag niet te warm worden)


deegbollen per taart maken


ondertussen nog even het brood controleren, plat duwen, wat kneden en terug opbollen (brood laten rijzen in veelvouden van 20 minuten) :


 deeg voor de taarten uitrollen (overal even dik), over de vorm leggen, de rand aanduwen (onder naar boven), met een rol erover voor het overtollig deeg weg te doen, en de bovenkant (deegrandje) nakijken zodat die overal even dik is.

Voor vochtig fruit (bessen) een mengeling van suiker, kandij ... in de deeg doen en daarboven het fruit (dus geen pudding ;-( ) (geen gaatjes in de deeg prikken zodat sap niet onder deeg geraakt)




Voor de appeltjes moet die vulling er niet bij, wel gaatjes prikken en er mag pudding in ;-)





Met de rest van de deeg maakten we kleinere taartjes zonder pudding met fruit.



Tussenstand :



Joost is volop de taartdeeg aan het rollen :



Van de overtollige deeg snijden we kleine repen om de rand te versieren :






Mijn taartje voor het de oven in gaat :



Na het rijzen in de vorm boven het brood enkele sneetjes maken zodat de korst daar barst waar wij het willen :



















Juist uit de oven en voorzichtig uit de vorm halen :




















Alles instrijken :


En bloemsuiker op de randen (cirkel in het midden gelegd) :




En ook de broden zagen er goed uit :




Laat het smaken ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten