vrijdag 21 oktober 2011

zelf van A tot Z sandwichen maken

Zelf voor de eerste keer sandwichen maken van A tot Z was een avontuur op zich.
Wat er verkeerd ging :
- de weegschaal was kapot
- de bloem had geen 11% eiwit (maar 9%)
- geen griessuiker of vanille extract

dinsdag 18 oktober 2011

Rozijnenkoeken en roggebrood


 Koekjes gespoten en afbakken op 10 minuten :


















Rozijnenkoeken :

Deeguitrollen, bestrijken met banketbakkersroom, rozijnen en toeplooien zodat het slot op 1/3 van de koek lengte zit (ipv op het einde van de koek)

Zandkoekjes, fruittaart met compot, melkbrood en marsepeinen muis


Deze week : zandkoekjes, fruittaart met compot, melkbrood en marsepeinen muis afwerken.
De koekjes werden gespoten, en zouden even dik, groot en op gelijke afstand van elkaar moeten liggen anders verschilt de baktijd per koekje (slechts een 10-tal minuten in de oven.)

Wit brood en fruittaart

Deze hadden jullie nog te goed van een paar weken geleden. Het heeft gesmaakt ;-)

Alle ingredienten voor het brood lagen al klaar dus enkel mengen, opbollen en dan steken we alles onder de lakens (doek + plastiek) :