dinsdag 25 oktober 2011

Crème koeken, notenbrood en schuimgebak

Notenbrood met hazelnoten, pistachenoten, ...
Crèmevierkanten met gerezen bladerdeeg
Schuimgebak met warm schuim



Voor het notenbrood hebben we hazelnoten (lichtje opgebakken), rozijnen, pistachenoten (voor de kleur) en cashewnoten gebruikt.





Voor de crèmevierkanten hebben we gerezen bladerdeeg gemaakt.
Deeg kneden en koud houden, dan boter opwarmen tss de handen en in stukjes op 2/3 van de deeg leggen.












Toeplooien, laten afkoelen in de ijskast en dan terug uitrollen (tegen de richting van de plooien in) en dichtplooien. Dit herhalen we nog eens en we bekomen uiteindelijk 18 laagjes van deeg en boter. Terug uitrollen (32 cm - 24 cm (ietsje groter)), de randen afsnijden in stukken verdelen en we hebben onze basis.

Laten rijzen, en de oven in.

Doorsnijden en wachten tot deze afgekoeld is vooraleer er banketbakkers crème tussen te doen.
Ter afwerking met S0 bestrooien

of met een laagjes chocolade (op de onderkant, chocolade naar boven ;-) )

 












Met de restjes die we van de bladerdeeg hadden afgesneden hebben we achten gemaakt en die moesten zeker niet onderdoen ... hij was wel 20 cm lang ...



Voor het schuimgebak klopten we eiwitten stijf, warmden deze op en voegden er suiker aan toe. Deze werden dan gespoten op een plaat (ronde schijven, denneboompjes, ...)
Deze werden dan op een lage temperatuur in de oven gebakken (50°C 2-3 u)


Tussen de schijven spoten we crème fraîche en voegden we een stukje fruit (ananas, kers, mandarijn) aan toe. Als afwerking werd alles nogmaal omgeven door crème fraîche en een laagje chocolade stukjes.




Uiteindelijk bekwamen we




Geen opmerkingen:

Een reactie posten