zondag 4 december 2011

Luiks suikerbrood, flantaart, tompoezen

bakken-2646 bakken-2643 bakken-2657

Flantaarten

Voor de flantaarten gebruikten we de standaard taarten deeg en daar kwam de vulling in.
bakken-2557bakken-2563bakken-2581bakken-2579bakken-2585bakken-2589
Bij het vullen er op letten dat de vulling verdeeld worden over verschillende de vormen in een aantal lagen zodat de suiker die onderaan zit in de kom evenredig verdeeld wordt. Daarna professioneel met je vinger de vulling door elkaar roeren zodat de opgeklopte eiwitten niet bovenaan blijven drijven en dan zo snel mogelijk in de oven zetten.
bakken-2626bakken-2646 
Als de taarten uit de oven komen even wachten totdat ze terug wat ingezakt zijn. NAdien omdraaien om de alomgekende cirkelstructuur te krijgen.

Voorbereidingen crèmehorentjes

Na bladerdeeg gemaakt te hebben (vier keer plooien en drie keer toereren)
 bakken-2597 bakken-2600
Reepjes snijden en deze doreren.
 bakken-2601bakken-2602
Om een horentje te vormen maken we gebruik van een metalen kegel. Deze bekleden we met de reepjes deeg (doruur naar buiten ;-) )
bakken-2603 bakken-2606 
Het eindresultaat laten we nu even liggen op een droge plaats. (in ons geval is dit een week)

Tompoezen

Voor de tompoezen maakten we gebruik van bladerdeeg die voordien al opgebakken waren en afgekoeld. We legden de bladerdeegstroken in twee rijen. De bovenste rij wordt voorzien van de nodige banketcrème. De andere laag wordt eerst geabricoteerd en na het opdrogen met suikerstroop bestreken.
 bakken-2614 bakken-2617 bakken-2623
Om de tompoezen vorm te geven snijden we eerst de bovenste laag in de gewenste breedte. Dat stukje leg je op de onderste laag en met een scherp mes snij je ook die laag door. Hierbij erop letten dat het mes goed aandrukt aan het bovenste deel zodat er geen crème blijft plakken aan het mes. Anders heb je bij het volgende stuk crème bovenop het tompoes.
bakken-2628 bakken-2630 bakken-2633
Het reindresultaat
bakken-2643

Luiks suikerbrood

Voor de basisdeeg hetzelfde recept als gewoon suikerbrood met dit verschil dat er nu ook rozijnen inzitten. Daarna de deegbol op een stuk taartdeeg leggen in een vorm. Het geheel wordt dan versierd met reepjes deeg.
 bakken-2608 bakken-2611 bakken-2612 bakken-2651 bakken-2656 bakken-2657

Koffiekoekjes

bakken-2592

Hard werkende mensen

 bakken-2593 bakken-2610 bakken-2611 bakken-2618 bakken-2622 bakken-2625 bakken-2627 bakken-2637 bakken-2640 bakken-2641 bakken-2658 bakken-2553 bakken-2565 bakken-2570 bakken-2573 bakken-2577

Geen opmerkingen:

Een reactie posten