Flantaarten
Voor de flantaarten gebruikten we de standaard taarten deeg en daar kwam de vulling in.Bij het vullen er op letten dat de vulling verdeeld worden over verschillende de vormen in een aantal lagen zodat de suiker die onderaan zit in de kom evenredig verdeeld wordt. Daarna professioneel met je vinger de vulling door elkaar roeren zodat de opgeklopte eiwitten niet bovenaan blijven drijven en dan zo snel mogelijk in de oven zetten.
Als de taarten uit de oven komen even wachten totdat ze terug wat ingezakt zijn. NAdien omdraaien om de alomgekende cirkelstructuur te krijgen.
Voorbereidingen crèmehorentjes
Na bladerdeeg gemaakt te hebben (vier keer plooien en drie keer toereren)Reepjes snijden en deze doreren.
Om een horentje te vormen maken we gebruik van een metalen kegel. Deze bekleden we met de reepjes deeg (doruur naar buiten ;-) )
Het eindresultaat laten we nu even liggen op een droge plaats. (in ons geval is dit een week)
Tompoezen
Voor de tompoezen maakten we gebruik van bladerdeeg die voordien al opgebakken waren en afgekoeld. We legden de bladerdeegstroken in twee rijen. De bovenste rij wordt voorzien van de nodige banketcrème. De andere laag wordt eerst geabricoteerd en na het opdrogen met suikerstroop bestreken.Om de tompoezen vorm te geven snijden we eerst de bovenste laag in de gewenste breedte. Dat stukje leg je op de onderste laag en met een scherp mes snij je ook die laag door. Hierbij erop letten dat het mes goed aandrukt aan het bovenste deel zodat er geen crème blijft plakken aan het mes. Anders heb je bij het volgende stuk crème bovenop het tompoes.
Het reindresultaat
Geen opmerkingen:
Een reactie posten