Gelukkig Nieuwjaar en Zalig Kerstmis dat het even goed mag smaken als in 2011.
Voor de kerststronken hebben we warm beslag als basis genomen. Deze was gelukkig al klaar gemaakt op voorhand.
Eerst de botercrème maken :
Als je thuis geen kerststronk vorm (halve boog) hebt kan een lange rechthoekige ook en dan komen die metselvaardigheden nog eens goed van pas. Een lange toren van hanoi maken en de hoeken wat afronden met stukjes zodat er niet teveel botercrème moet gebruikt worden.
Als je wel zo’n vorm hebt dan is het iets eenvoudiger …
Na het in drie lagen snijden de biscuit nat maken met kirsch mengeling. (De kerststronk is dan ook op zijn best na een paar dagen als de kirsch goed opgenomen is in de biscuit)
Heeeel dunne laagjes crème smeren. Zowel ertussen als er bovenop.
Ook wij amateurs deden een kerstpoging en proefden tussendoor van al het lekkers.
Het tussenresultaat mocht er wezen. Vanille of mokka crème (vanille crème gemengd met geconcentreerde koffie) waren beide mogelijk.
Nadien nog de afwerking …
met amandelen, chocolade, marsepein, …
Het eindresultaat (de linkse is die van mij ;-) ) :
Onze eigen pogingen …
Voor de kerstollen was het werk minder intensief :
Deeg maken voor rozijnenbrood met rozijnen, geconfijt fruit en amandelen.
Voor het in de oven te steken opvullen met een laagje marsepein.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten