maandag 16 januari 2012

Meergranen Boulotbrood, worstenbroodjes en chocolade biscuits


Bakken-3923 Bakken-3931 Bakken-3933



De menu …
Bakken-3881

Chocolade biscuit

Voor de chocolade biscuits hebben we opnieuw een warm beslag gemaakt maar deze keer niet met de hand of toch voor een deel.
Biscuit kloppen en opwarmen.
 Bakken-3883 Bakken-3885 Bakken-3886
Cacaopoeder eronder mengen
Bakken-3887  Bakken-3890
Voor de biscuit in de oven te zetten in het midden een schepje uitdoen zodat de biscuit evenredig zal rijzen.
Bakken-3891 Bakken-3903 Bakken-3906
Na de biscuit in drie lagen gesneden te hebben en verschillende lagen besprenkelen naar eingen smaak.
Bakken-3909 Bakken-3910 Bakken-3911
Dunne laagjes botercrème toevoegen.
Bakken-3913 Bakken-3914 Bakken-3916
Chcolade smelten met room en glucosestroop (voor de glans)
Bakken-3917 Bakken-3918 Bakken-3919
Afwerken met nootjes.
Bakken-3920 Bakken-3921 Bakken-3923

Worstenbroodjes

Voor de worstenbroodjes zijn we vertrokken met het maken van de nodige bladerdeeg. Deze werd in repen gesneden en de buitenkanten (langs de langste kant) werden nog wat dunner gemaakt zodat als de deeguiteinden op elkaar liggen de deeg rond het worstje overal even dik is.
De deeg opvullen met gehakt (gespoten). De uiteinden doreren en tijdens het oprollen een beetje opspannen.
 Bakken-3896 Bakken-3897 Bakken-3898
Bovenaan ook nog even doreren en wat lichte sneedjes in maken vooraleer alles in de oven te zetten.
Bakken-3899 Bakken-3931

Meergranen Boulotbrood

Na alles gekneed te hebben en te laten rijzen, alles in stukken verdelen op opbollen. Voor de laatste rijs de bovenkant op een natte handdoek leggen en in een mengeling van haver, zonnebloempitten … leggen. Bovenaan nog enkele sneedjes maken en ons broodje is klaar om gebakken te worden.
 Bakken-3901 Bakken-3904 Bakken-3915 Bakken-3933

De messenslikker

(thuis niet doen kindjes)
Bakken-3927

Geen opmerkingen:

Een reactie posten