Naast het opbakken van de koeken van vorige week, hebben we ook nog een heerlijke perziktaart met crumble gemaakt.
De recepten voor de taart …



Het deeg voor de taart hebben we niet met de hand uitgerold maar met een machine. Met een uitsteekring hebben we de juiste grote bekomen zodat we ze in de beboterde ringen van 20 cm konden steken.
Eerst gaatjes prikken langs beide kanten. Enkel doen indien de vulling droog is, in ons geval amandelvulling ;-) De deeg in de vorm leggen en zorgen dat deze in de hoeken niet doorhangt maar mooi aansluit op de ring.
Bij deze taart willen we een boordje dus duwen we de deeg bovenaan een klein beetje naar het midden van de ring toe.

Iedereen mag eens proberen …
Nadien met een deegrol de randjes eraf doen.

Nadien het boordje wat terug duwen …

Deze deeg wordt voorgebakken vooraleer op te vullen. Hiervoor hebben we a la Jeroen Mues een rond bakpapiertje geknipt met enkele inkepingen aan de buitenkant voor de opstaande boord.

Met een pincetje een mooie rand maken. De truk is om met het pincet schuin tov de ring te werken (dus niet loodrecht erop ;-( )

Naast de frangipan is er ook nog perziken met wat abrikozen als vulling (lichtjes opgebakken met wat suiker en vanillestokjes)
De deegvorm werd opgevuld met loden bolletjes voor het voorbakken.

Helemaal bovenaan komt de crumble. Deze keer alles goed mengen, platrollen, de diepvriezer in en in kleine blokjes snijden.


Na het voorbakken de bolletjes eruit en opvullen met frangipanvulling en perzikken.

Na enkele uren zwoegen 10 overheerlijke taarten …

De andere koeken : croissants, chocoladekoeken, kaneelrol, … waren even lekker ;-)







De recepten voor de taart …
Het deeg voor de taart hebben we niet met de hand uitgerold maar met een machine. Met een uitsteekring hebben we de juiste grote bekomen zodat we ze in de beboterde ringen van 20 cm konden steken.
Eerst gaatjes prikken langs beide kanten. Enkel doen indien de vulling droog is, in ons geval amandelvulling ;-) De deeg in de vorm leggen en zorgen dat deze in de hoeken niet doorhangt maar mooi aansluit op de ring.
Bij deze taart willen we een boordje dus duwen we de deeg bovenaan een klein beetje naar het midden van de ring toe.
Iedereen mag eens proberen …
Nadien met een deegrol de randjes eraf doen.
Nadien het boordje wat terug duwen …
Deze deeg wordt voorgebakken vooraleer op te vullen. Hiervoor hebben we a la Jeroen Mues een rond bakpapiertje geknipt met enkele inkepingen aan de buitenkant voor de opstaande boord.
Met een pincetje een mooie rand maken. De truk is om met het pincet schuin tov de ring te werken (dus niet loodrecht erop ;-( )
Naast de frangipan is er ook nog perziken met wat abrikozen als vulling (lichtjes opgebakken met wat suiker en vanillestokjes)
De deegvorm werd opgevuld met loden bolletjes voor het voorbakken.
Helemaal bovenaan komt de crumble. Deze keer alles goed mengen, platrollen, de diepvriezer in en in kleine blokjes snijden.
Na het voorbakken de bolletjes eruit en opvullen met frangipanvulling en perzikken.
Na enkele uren zwoegen 10 overheerlijke taarten …
De andere koeken : croissants, chocoladekoeken, kaneelrol, … waren even lekker ;-)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten