woensdag 7 maart 2012

Zwaantjes, Koffieslagroomsoezen en stap 1 in luxe gebakjes

bakken-4234bakken-4232



bakken-4204
 bakken-4205 bakken-4206
Het deeg voor de soezen en zwaantjes spuiten op een bakvel en lichtjes plat duwen mbv een vork.
bakken-4207 bakken-4208 bakken-4209 bakken-4210
De nekjes spuiten voor de zwanen :
bakken-4211 bakken-4212
De gespoten deeg is rond of langwerpig voor de soezen en spits uitlopend voor de zwaantjes :
bakken-4213 bakken-4214 bakken-4217
Voor het bakken eerst nog doreren.
bakken-4215 bakken-4216  bakken-4218  
De gebakken soezen of lijfjes van de zwanen.
bakken-4221 bakken-4222  
Voor de zwaantjes er een deksel afsnijden voor de vorming van de vleugels. Het lichaam moet wel nog voldoende diepgang hebben voor de banketbakkers crème.
bakken-4225 bakken-4226 bakken-4227 bakken-4228 bakken-4229 bakken-4230
Tussendoor waren er de voorbereidingen voor de luxe gebakjes. De aanmaak van het hart van het gebak obv citroen of rode vruchten.
bakken-4219bakken-4220bakken-4223
na het goede voorbeeld gezien te hebben, proberen we het zelf ook eens natuurlijk …
bakken-4231  bakken-4233  
De dekseltjes van de soezen werden voorzien van een dot slagroom om hiermee in de praliné gedopt te worden.
  bakken-4237bakken-4235bakken-4236
Het eindresultaat was opnieuw geslaagd …
bakken-4232bakken-4234

Geen opmerkingen:

Een reactie posten