woensdag 7 maart 2012

Stap 2 in luxe gebakjes


Deze week geen afgewerkt product maar een tweede stap in onze luxe gebakjes.


Voor de gebakjes moesten er verschillende recepten klaar gemaakt worden …
  bakken-4285 bakken-4286 bakken-4287 bakken-4288 bakken-4289
De hazelnootbiscuit en amandelbiscuit uitsmeren over een bakplat met eronder een bakvel.
bakken-4247 bakken-4248 bakken-4251 bakken-4252 bakken-4253
De Pralinémousse en chocomousse goed luchtig mengen …
bakken-4254 bakken-4256 bakken-4257
De opbouw van de gebakjes :
- een beetje mousse in de vorm spuiten en met een lepel de randen goed opvullen
- een eerste uitgestoken biscuit erin leggen met een beetje mousse erover
- daar het hartje van citroen erop leggen
- terug wat mousse en een iets groter stuk biscuit erop
bakken-4258 bakken-4259 bakken-4260 bakken-4261 bakken-4262 bakken-4264 bakken-4266 bakken-4268 bakken-4269
Voor het andere gebak was het een ronde vorm met een plastic velletje rond.
- eerst terug een stukje biscuit gedrenkt in sauceerstroop
- daar wat witte chocomousse op
- het hartje van rode vruchten daar bovenop
- terug wat chocomousse en een biscuit laagje
- uiteindelijk chocomousse op het gebakje volledig aftedekken
bakken-4271 bakken-4272 bakken-4273 bakken-4274 bakken-4275 bakken-4282bakken-4284bakken-4290
ter voorbereiding voor de versiering nog enkele parijse macarons gemaakt. Het spuiten was een hele uitdaging.
 bakken-4277  bakken-4279 bakken-4281  bakken-4283

Geen opmerkingen:

Een reactie posten