Deze week geen afgewerkt product maar een tweede stap in onze luxe gebakjes.
Voor de gebakjes moesten er verschillende recepten klaar gemaakt worden …
De hazelnootbiscuit en amandelbiscuit uitsmeren over een bakplat met eronder een bakvel.
De Pralinémousse en chocomousse goed luchtig mengen …
De opbouw van de gebakjes :
- een beetje mousse in de vorm spuiten en met een lepel de randen goed opvullen
- een eerste uitgestoken biscuit erin leggen met een beetje mousse erover
- daar het hartje van citroen erop leggen
- terug wat mousse en een iets groter stuk biscuit erop
Voor het andere gebak was het een ronde vorm met een plastic velletje rond.
- eerst terug een stukje biscuit gedrenkt in sauceerstroop
- daar wat witte chocomousse op
- het hartje van rode vruchten daar bovenop
- terug wat chocomousse en een biscuit laagje
- uiteindelijk chocomousse op het gebakje volledig aftedekken
ter voorbereiding voor de versiering nog enkele parijse macarons gemaakt. Het spuiten was een hele uitdaging.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten