woensdag 7 maart 2012

De laatste stap voor onze luxe gebakjes


De eerste drie foto’s zijn van fijne suikerstukken aangemaakt door de leerlingen van het dagonderwijs. Daarna de lang verwachtte luxe gebakjes …
bakken-4312 bakken-4313 bakken-4315 bakken-4361bakken-4359 bakken-4357

De recepten …
bakken-4346 bakken-4342 bakken-4343 bakken-4344 bakken-4345
De laatste stappen in de afwerking van onze luxe gebakjes. Deeg maken voor de parijse macarons en deze op een bakvel spuiten. Om de grote van de macarons enigszins onder controle te houden hadden we op een onderliggend bakvel cirkels van 6 cm getrokken met minstens 3 cm tussenruimte. Op één bakvel kregen we dan rijen van 4-5-4-5  macarons.
 bakken-4318 bakken-4319 bakken-4320
Ik kan niet altijd achter de camera blijven staan ;-))
bakken-4321 bakken-4322
bakken-4323  bakken-4325 bakken-4329
De gebakjes obv witte chocomouse uit de vormen halen en het plastiek eraf doen om ze te overgieten met een witte chocolade glazuur.
bakken-4326  bakken-4328  bakken-4330   bakken-4335
Voor de praliné een chocolade glazuur …
bakken-4333 bakken-4334  bakken-4336
Met de grote macarons hebben we een aparte gebakje gemaakt opgevuld met crème swiss met pistache.
bakken-4337 bakken-4338 bakken-4339 bakken-4340 bakken-4341      bakken-4347  bakken-4354   bakken-4352
bakken-4353  bakken-4355
bakken-4357  bakken-4359 bakken-4351
Lekker waren ze zeker …

1 opmerking: