vrijdag 3 februari 2012

Voorbereidingen voor croissants, Torsades cocos-ananas, Carré streusel abrikoos, opgerolde kaneel en crémevierkanten


We zijn gestart met de tweede module of banketbakken, waarbij we begeleid worden door Tom.
bakken-4131 bakken-4133 bakken-4145



bakken-4105 bakken-4106
Deze week hebben we enkel de voorbereidingen gemaakt voor de komende week en vanaf dan kunnen we terug lekkers meenemen naar huis en onze collega’s.
We begonnen met iets gekegd gerezen bladerdeeg voor allerlei koeken. Deze keer klopten we de boter in een mooie rechthoekige plaat zodat we die in één keer op de deeg konden leggen in tegenstelling tot module 1 waar we het in stukjes deden. Bij het toereren vooral controleren dat je een mooie rechthoek hebt dus rechte hoeken en geen bogen !
bakken-4107 bakken-4108 bakken-4111 bakken-4112 bakken-4113 bakken-4114
bakken-4115

bakken-4116 bakken-4117 bakken-4118
Het uitrollen op de juiste dikte deden we deze keer met de machine ipv met de hand.
bakken-4119

Croissant

Croissant driehoekjes uitsnijden …
bakken-4120 bakken-4122 bakken-4124 bakken-4125

Carré streusel abrikoos

bakken-4126 bakken-4127bakken-4130

Doorhaalstrikken en chocoladekoeken

bakken-4128 
bakken-4131 bakken-4133

Kaneel rol

bakken-4134 bakken-4135 bakken-4139 bakken-4140 bakken-4141 bakken-4143 bakken-4144 bakken-4145
Ik kan niet wachten tot de volgende les …

Geen opmerkingen:

Een reactie posten