De kersen stoven en er wat suiker aan toevoegen en laten dikken…
Het beslag van de deeg op een zwarte plaat uitgieten (die bedekt was met een bakpapier). Alles heel kort in de oven steken en dan de biscuit uit de plaat halen en het bakpapier eraf trekken.
De slagroom maken …
De vormen voorbereiden door er een reep plastic in te steken (goed zien dat alle vormen een plastiekje hebben gekregen anders is er veel prutswerk ;-) ) De plastiek vastmaken met een plakkertje.
Uit de biscuit werden er cirkels gesneden (of samengestelde cirkels) die iets kleiner zijn dan de uiteindelijke taartvorm. De biscuit lagen werden allen ingesmeerd met kirsch.
Eerst tss de biscuit en de rand wat vulling spuiten en deze platstrijken tegen de kanten.
Nadien vanuit het midden de eerste laag vulling spuiten.
Hierbovenop komt terug een laag biscuit met daarboven de laag met krieken.
De krieken mogen niet tegen de rand komen !
Bovenop de krieken wordt dan de slagroom gespoten.
Als afwerking gaan we gebruik maken van chocoladenschaafsel (die eerst nog gemaakt moet worden)
Eenmaal de biscuit uit de ijskast komen, de ringen lichtjes opwarmen om de biscuit eruit te krijgen. Plastiekje eraf doen en de randen en bovenkant insmeren met slagroom.
Nadien de randen versieren met de nodige chocoladeschilfers.
Om in het midden een mooi cirkeltje van chocoladeschilfers te krijgen gebruiken we een steekvorm.
Nog enkele toefjes slagroom met een kersje bovenop en we kunnen terug smullen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten