zondag 6 mei 2012

Zwarte woud biscuit

bakken-5028

bakken-4975
De kersen stoven en er wat suiker aan toevoegen en laten dikken…
bakken-4969
Het beslag van de deeg op een zwarte plaat uitgieten (die bedekt was met een bakpapier). Alles heel kort in de oven steken en dan de biscuit uit de plaat halen en het bakpapier eraf trekken.
bakken-4970 bakken-4971 bakken-4972 bakken-4974 
De slagroom maken …
bakken-4976
De vormen voorbereiden door er een reep plastic in te steken (goed zien dat alle vormen een plastiekje hebben gekregen anders is er veel prutswerk ;-) ) De plastiek vastmaken met een plakkertje.
bakken-4978 bakken-4979
Uit de biscuit werden er cirkels gesneden (of samengestelde cirkels) die iets kleiner zijn dan de uiteindelijke taartvorm. De biscuit lagen werden allen ingesmeerd met kirsch.
bakken-4980  bakken-4983 bakken-4984 bakken-4985 bakken-4986
Eerst tss de biscuit en de rand wat vulling spuiten en deze platstrijken tegen de kanten.
bakken-4987 bakken-4988 
Nadien vanuit het midden de eerste laag vulling spuiten.
bakken-4991 bakken-4992
Hierbovenop komt terug een laag biscuit met daarboven de laag met krieken.
bakken-4993 bakken-4994 bakken-4995
De krieken mogen niet tegen de rand komen !
bakken-4996 bakken-4997
Bovenop de krieken wordt dan de slagroom gespoten.
bakken-5000bakken-4999 
Als afwerking gaan we gebruik maken van chocoladenschaafsel (die eerst nog gemaakt moet worden)
bakken-5003 bakken-5004     
Eenmaal de biscuit uit de ijskast komen, de ringen lichtjes opwarmen om de biscuit eruit te krijgen. Plastiekje eraf doen en de randen en bovenkant insmeren met slagroom.
 bakken-5013 bakken-5014 bakken-5018
Nadien de randen versieren met de nodige chocoladeschilfers.
bakken-5015 bakken-5017  bakken-5024
Om in het midden een mooi cirkeltje van chocoladeschilfers te krijgen gebruiken we een steekvorm.
bakken-5022bakken-5020    bakken-5026
Nog enkele toefjes slagroom met een kersje bovenop en we kunnen terug smullen.
bakken-5023

Geen opmerkingen:

Een reactie posten