zaterdag 28 juli 2012

Citroentaart en fruittaart op zanddeeg

bakken-6075



bakken-6025bakken-6067
De zanddeeg hadden we de week ervoor al klaar gemaakt. Na het in de vorm brengen (goed aanduwen aan de rand en deze wat opduwen na het afsnijden) gaatjes prikken.
bakken-6029bakken-6021  
   bakken-6027bakken-6030
Tijdens het blind bakken nog wat citroen/cocoscrème maken en het fruit beginnen snijden. Indien nodig het fruit insmeren met een citroen/water mengeling.
bakken-6023 bakken-6032
bakken-6033  bakken-6036
De randen afvijlen met een zeef.
bakken-6037 bakken-6038 
De bodem insmeren tegen het vocht.
 bakken-6043 bakken-6045
Opvullen met crème en mooi gladstrijken.
bakken-6028bakken-6048
bakken-6050bakken-6049 
bakken-6051 bakken-6052
bakken-6053 bakken-6054 bakken-6055  bakken-6057
Nadien afwerken met Duitsschuim. Dat je in verschillende vormen kan spuiten.
bakken-6058   bakken-6062 bakken-6059bakken-6063
Ter afwerking het schuim kleuren.
bakken-6064 bakken-6066  bakken-6068
De afwerking voor de fruittaart (met cocoscrème).
bakken-6069 bakken-6071 bakken-6072 bakken-6073 bakken-6074 
Als afronding nog even genieten van een glaasje en een zelfgedraaid ijsje.
bakken-6077
De groepsfoto na één jaar bakken. Het was gezellig, tof en bovenal lekker ;-)
bakken-groepsfoto3

Geen opmerkingen:

Een reactie posten